ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

Üvegzseb

A közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2003. évi XXIV. törvény 6. §, illetve az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998 (XII. 30) kormányrendelet előírásai értelmében a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ EISZ Titkársága az alábbiakban közzéteszi visszamenőlegesen az éves közbeszerzési terveit és éves költségvetési beszámolóinak szöveges indoklásait.

Az EISZ Nemzeti Program éves költségvetési beszámolóinak szöveges indoklásai

2014 – Letöltés (PDF – 643KB) – Online megtekintés
2013 – Letöltés (PDF – 5,6MB) – Online megtekintés
2012 – Letöltés (PDF – 1,4MB) – Online megtekintés


Az EISZ Nemzeti Program éves közbeszerzési tervei

2014 – Letöltés (PDF – 272KB) – Online megtekintés
2013 – Letöltés (PDF – 269KB) – Online megtekintés


 

A projekt 2015-ben az NKFI Alap támogatásával valósult meg.

A kedvezményezett neve: MTA Könyvtár és Információs Központ
A projekt címe: Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program
A szerződött támogatás összege: 1.426.000.000 Ft,-
A támogatás mértéke (%-ban): 62,38%
A projekt tartalmának bemutatása:

A 2001 óta működő EISZ Nemzeti Program a 1079/2012. (III.28.) kormányhatározat alapján 2012 januárjától az MTA Könyvtár és Információs Központon keresztül biztosítja az előfizetői kör tagjai számára a hozzáférést elektronikus tudományos tartalmakhoz, nemzeti licensz vásárlásával. Az EISZ kínálatában 26 szakirodalmi adatbázis érhető el. Tartalmát tekintve az átfogó, minden tudományterületre kiterjedő, interdiszciplináris adatbázisok mellett különféle szakadatbázisok is elérhetőek a rendszerben.

A program stratégiai céljai:

  • tudományos tartalomszolgáltatás a hazai felsőoktatásban és nonprofit kutatásban résztvevők számára
  • közművelődési feladatok ellátása az előfizetői kör tagjai, a hazai közgyűjtemények, megyei könyvtárak és levéltárak, valamint a határainkon túli közintézmények magyar állománnyal rendelkező nyilvános könyvtárai számára

A projekt eredményeként a hazai szakkönyvtári hálózat folyamatos hozzáférést biztosít a kutatói közösség számára a kurrens és archív tudományos tartalmakhoz.  A teljes szövegű adatbázisok mellett a bibliográfiai és hivatkozáskereső adatbázisok segítik a szakirodalmi áttekintéseket és lehetőséget biztosítanak az intézmények tudományos működésének összehasonlítására.

A projekt tervezett befejezési dátuma: Folyamatosan működő projekt

A projekt azonosító száma: ED_15-1-2015-0001


        COMPASS - Iránytű az információhoz