ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

Nature

Szolgáltató: EBSCO GmbH.
Elérése (direkt link): -LINK-
Résztvevő intézmények száma: 12 (2013-ban) -Intézményi lista-
Résztvevő intézmények száma: 11 (2014-ben) -Intézményi lista-
Tartalom: alkalmazott és természettudományok, technológia
Frissítés gyakorisága: heti rendszerességgel

Ismertetés:

A Nature magazint 1869-ben alapították. Alapcéljaiként (mely máig él) a következöket határozták meg:

1.) Először is kimondták, hogy a nagyközönség elé fogják tárni a világ tudományos munkájának eredményeit, valamint mindent megtesznek ezen vívmányok mihamarabbi átültetéséért a mindennapi életbe.
2.) Másrészt eltökélték, hogy a tudományos tájékoztatás az egész világ érdeke, ezért az ismereteket el kell juttatni mindenkihez, akit érdekel.
A következő területeken látták megvalósíthatónak ezeket a gondolatokat: a természettudomány elméleti és gyakorlati ügyeiben, a közegészségügyben, az anyagi fejlődés, valamint az oktatás és nevelés témaköreiben.
A legkiválóbb lektorált kutatások mellett a Nature megjelentet gyors, hiteles, elemző és figyelemfelkeltő híreket, kommentárokat a tudományokat érintő kurrens témákban. Emellett absztraktok és konferencia elemzések közt is kutathatunk.

A Nature elsődleges forrása az alkalmazott és a természettudományi területeken kutatóknak, illetve az egyetemi hallgatóknak.

A Nature adatbázis egy egész lapcsaládot fog át, több tucat folyóirat érhető el. Melyek ezek, ABC sorrendben? Nature (including Nature News); Nature research journals – Nat. Biotechnology, Nat. Cell Biology, Nat. Chemical Biology, Nat. Chemistry, Nat. Genetics, Nat. Immunology, Nat. Materials, Nat. Medicine, Nat. Methods, Nat. Nanotechology, Nat. Neuroscience, Nat. Photonics, Nat. Physics, Nat. Protocols, Nat. Structural & Molecular Biology, Nat. Reviews Cancer, Nat. Reviews Drug Discovery, Nat. Reviews Genetics, Nat. Reviews Immunology, Nat. Reviews Microbiology, Nat. Reviews Molecular Cell Biology, Nat. Reviews Neuroscience, American Journal of Gastroenterology, British Journal of Cancer, Cell Death and Differentiation, Cell Research, Eye, Genetics in Medicine, International Journal of Obesity, Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism, Kidney International, Laboratory Investigation, Modern Pathology, Oncogene.

FONTOS! A The EMBO Journal and EMBO reports folyóiratok 2014-től átkerültek a Wiley érdekeltségébe, így a Nature támogatott folyóiratai közt nem rendelhető.

Letölthető brosúrák

-JPG-                -PDF-

Nature brosúra


        COMPASS - Iránytű az információhoz