ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

Food Science and Technology Abstracts (FSTA)

Szolgáltató: EBSCO GmbH.
Rövidítése: FSTA
Elérése (direkt link): -LINK-
Résztvevő intézmények száma: 6 (2013-ban) -Intézményi lista-
Résztvevő intézmények száma: 7 (2014-ben) -Intézményi lista-
Tartalom: élelmiszertudomány, élelmiszertechnológia, táplálkozástudomány, élelmiszerbiztonság, adalékanyagok, táplálkozás, csomagolástechnika.
Frissítés: heti rendszerességgel

Ismertetés:

Az FSTA referáló folyóirat formájában 1969-től létezik, szolgáltatója az IFIS: International Food Information Service (Reading, Anglia) nemzetközi, non-profit szervezet. Az FSTA 40 nyelven körülbelül 1800 kiadványt figyel, folyóiratokat, szabványokat, jogszabályokat, szabadalmakat, könyveket, szakdolgozatokat és konferencia kiadványokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési, és állatorvosi témákat csak akkor veszi figyelembe, ha összefüggenek az élelmiszerek minőségével. Az adatbázis az élelmiszerekre vonatkozó nemzetközi szakirodalmat dolgozza fel. Ismerteti az élelmiszerekkel kapcsolatos tudományos irodalmat, az élelmiszeripari termékeket és folyamatokat, feltárja a témához tartozó alaptudományokat, valamint a gazdasági és jogi vonatkozásokat is.

Rekordjainak száma 550 ezer, évente több, mint 20 ezerrel növekszik. A rekordoknak több, mint 10%-a szabadalomról tudósít. A szabványok közül azonban csak mintegy 40 országból, valamint az Európai Közösségből származókat figyeli.

Letölthető brosúrák

-JPG-                -PDF-

FSTA - Food Science and Technology Abstracts brosúra


        COMPASS - Iránytű az információhoz