ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

ECONLIT

Szolgáltató: EBSCO GmbH.
Elérése (direkt link): -LINK-
Résztvevő intézmények száma: 12 (2013-ban) --Intézményi lista-
Résztvevő intézmények száma ECONLIT FULLTEXT & INDEX: 11 (2014-ben) -Intézményi lista-
Tartalom: tőkepiacok, ország-tanulmányok, ökonometria, gazdasági előrejelzés, környezet-gazdaságtan, kormányzati szabályozás, munkaerő-gazdaságtan, monetáris elmélet, városi gazdaság
Frissítés gyakorisága: havonta (kb. 30 ezer rekorddal)

Ismertetés:

Az EconLit (Economic Literature Index) a közgazdasági szakirodalom legnagyobb válogatott online bibliográfiai adatbázisa. Az adatbázis tartalmát az Amerikai Közgazdasági Társaság (American Economic Association) többek közt a Journal of Economic Literature (JEL) és az Index of Economic Literature című kiadványaiból állítják össze, mely így a világ közgazdasági szakirodalmának válogatott bibliográfiájának tekinthető.
Az EconLit kumulált adatokat is tartalmaz, 1969-től kezdődően számolja az adott kutató angol nyelvű publikációinak számát. A közgazdaságtan, üzlet, pénzügy, ipar, és statisztika területén megjelent legfontosabb publikációk bibliográfiai adatai mellett teljes szöveggel tartalmaz könyvismertetéseket is. A dokumentumok nyelve 99%-ban angol. A rekordok több mint 80%-a tartalmaz absztraktokat.
Az EconLit adatbázis segítségével végezhetők hatásvizsgálatok (technológiai változások, gazdasági növekedés), kutatásokat tartalmaz a társadalombiztosítási változásokról, vizsgálja a különböző országok tőkepiacát, vizsgálja a különféle gazdasági tendenciákat (pénzügyi tervezés, nyugdíj), valamint munkagazdaságtani tendenciák kutatására és összehasonlítására is alkalmas.

Letölthető brosúrák

-JPG-                    -PDF-

az Econlit adatbázis brosúrája


        COMPASS - Iránytű az információhoz