ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

Springerlink

Szolgáltató: Springer Science and Business Media B.V.
Elérése (direkt link): -LINK-
Résztvevő intézmények száma: 42 (2013-ban) -Intézményi lista-
Résztvevő intézmények száma: 43 (2014-ben) -Intézményi lista-
Tartalom: élettudományok, kémia, földtudományok, számítástechnika, orvostudomány, fizika és csillagászat, műszaki tudományok, környezetvédelem, jogtudomány, közgazdaságtan, társadalomtudomány
Frissítés gyakorisága: heti rendszerességgel
Elérhető folyóiratok listája – 2014: -LETÖLTÉS-

Ismertetés:

A Springerlink Journals adatbázisában több mint 2500 folyóirat, valamint 22 600 protokoll (laboratóriumi kísérleteknél használatos reprodukálható „receptek”) érhető el – összességében 7 milliónál is több dokumentum, a legtöbb teljes szövegű eléréssel.

Sok hasznos funkció ingyenesen és regisztráció nélkül is megtekinthető, a többihez be kell lépni (pl. egy könyvtárból, amely előfizet a Springerlink digitális gyűjteményeire). A bibliográfiai leírás természetesen a nyilvános információk közé tartozik, de ezen túl a dokumentumok körülbelül 56 százalékánál az absztraktját is bárki megtekintheti, amely rendszerint elég tartalmas és informatív, sőt gyakran az első oldalt is meg lehet nézni. Könyvek esetében a tartalomjegyzék és az előszó nyilvános, az absztrakt helyén azonban többnyire az alapvető bibliográfiai adatok jelennek meg újra, viszont az egyes könyvfejezetekhez tartozhatnak jó összefoglalók. A kiadványok túlnyomó többsége angol nyelvű, kisebb részt német, a többi holland, francia és olasz. (Idézve – DRÓTOS László: Hagyományos szakkiadók és a web 2.0: a Springer esete. – Elektronikus dokumentum. – In.: TMT 59. évfolyam (2012) 4. szám. – URL: http://tmt.omikk.bme.hu/show_news.html?id=5602&issue_id=536)

Letölthető brosúrák

-JPG-                     -PDF-

Springerlink brosúra


        COMPASS - Iránytű az információhoz