ELEKTRONIKUS INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS
NEMZETI PROGRAM

Cambridge University Press

Szolgáltató: Cambridge University Press
Elérése (direkt link): -LINK-
Résztvevő intézmények száma: 17 (2014-ben) -Intézményi lista-
Tartalom: multidiszciplináris
Elérhető kollekciók folyóiratcímei: -LINK-
Frissítés gyakorisága: folyamatos

Ismertetés:a Cambridge University Press (CUP) a Cambridge Egyetem (Egyesült Királyság) kiadója. Egyike a világ legrégibb kiadójának, 2014-ben ünnepelte folyamatos működésének 430. évét. A Cambridge University Press jelenleg 330 lektorált egyetemi folyóiratot ad ki, amelyek az egész világon elismerésnek örvendnek minőségük, tárgykörük és szerkesztési egységüknek köszönhetően. Sokan ezek közül alapvető jelentőséggel bírnak az adott tudományterületen.
A Cambridge folyóiratok széles tárgyköri spektrumban jelennek meg, beleértve a humán-, a társadalom- és a természettudományokat. Különösen fontosak pl. az alkalmazott tudomány, a környezet és –védelem, a mezőgazdaság, az idegtudomány és orvosbiológia, a történelem, a nyelvészet, a politikatudomány és a nemzetközi kapcsolatok terén.
A kiadó saját tulajdonú folyóiratain kívül kiadja egyes tudományos és szakmai társaságok folyóiratait is. Mintegy 120 folyóirat tudományos társaságé és ezeket a CUP e tudományos társaságok megbízásából adja ki. További 27 folyóiratot a CUP más társasággal közösen ad ki.
A CUP partnerei közé tartozik pl. az Astronomical Union, az American Political Science Association, a Royal Historical Society, a Nutrition Society és a Materials Research Society. A CUP NGO-kal is együttműködik, ilyen pl. az International Committee of the Red Cross és World Trade Organization.
A folyóiratok több mint kétharmadát (259/350) indexeli az SCI és az SSCI. A Behavioral and Brain Sciences c. folyóirat az összes SSCI (3016 folyóirat) között vezető helyet foglalja el és első helyen van kategóriájukban a Biological Psychology (SSCI) and Behavioral Sciences (SCI).
Valamennyi folyóirat a CUP saját paltformján: Cambridge Journals Online (CJO) érhető el. Jelenleg 1 144 200 cikket, több mint 6 millió oldalt tartalmaz és révén több mint 1,9 millió cikket töltenek le havonta.

Letölthető brosúrák


        COMPASS - Iránytű az információhoz